Best of the Past - Industrial vintage

Industrieel vintage meubels, lampen en woonaccessoires

NS Favourites Magazine

NS FavouritesBest of the PastComment

10x bijzondere boekwinkel. Goede boeken, fantastische locaties

De één maakt indruk met zijn assortiment (100% Engelstalig!), de ander valt op door zijn waanzinnige locatie (in een Gotische kerk!). Boekenwurm of niet, deze bijzondere boekwinkels móét je bezocht hebben. 

#3 The Hague Bookstore in Den Haag


Goedgevulde boekenkasten, Perzische tapijten, vintage meubels en heerlijke koffie. Het is in deze Haagse boekhandel verleidelijk om neer te ploffen en direct in je nieuwe aanwinst te gaan lezen. Dat kan uiteraard, maar je mag de meubels ook kopen.
Noordeinde 39 A, Den Haag

Linda - Homestock in top 10 leukste winkels

LindaBest of the PastComment

Homestock Haarlem staat in de top 10 van leukste winkels van Nederland volgens de Linda  !

"Trek je portemonnee maar vast, want als we Hanneke mogen geloven, is dit de állerleukste woonwinkel. Hier vind je wat je zoekt, maar ook wat je eigenlijk niet zoekt maar wél wilt: van krukjes tot complete banken en van kussens tot kaarsen."

 

1. Platform 104 – Rotterdam

2. LIV Stores – Zwolle

3. The Fine Store – Den Haag

4. Lievelings – Middelburg

5. Homestock – Haarlem

6. PT Post – Bergen

7. Westside – Den Bosch

8. Deja Vu – Nijmegen

9. Bos & Heij – Arnhem

10. Villa Bloemenhof Shop – Boxmeer

NS Favourites Magazine

NS FavouritesBest of the PastComment

"Op zoek naar stoere meubels, bijzondere architectuur, inspirerende exposities of culinaire hoogstandjes? Hier in Haarlem moet je zijn."

Het magazine NS Favourites tipt voor elke stad de leukste adressen. In Haarlem staat nu Homestock in the picture, en de industrieel vintage items van Best of the Past worden specifiek genoemd.

"Dit grote warenhuis barst van de hippe buitenkansjes. Van vintage meubels, woonaccessoires en bekende merken tot unieke industriële items.  Het aanbod wisselt continu en alles is ook nog eens scherp geprijsd. Lekker snuffelen dus, Homestock is absoluut een bezoekje waard."

 

 

 

 

 

 

 

 

 


I Amsterdam

I AmsterdamBest of the PastComment

Top 10 hotspots voor shoppen in Haarlem

 

 

 

"Wees gewaarschuwd; wie deze eigenzinnige woonwinkel binnenloopt, wil álles hebben. Gelukkig (voor je pinpas) zijn de meeste artikelen te groot om per fiets of met de trein mee terug te nemen. Desondanks heeft Home Stock genoeg verleidelijke accessoires en ander oogstrelend design in de aanbieding, ter inspiratie voor een nieuw interieur. Kortom, een echte must-see voor interieurjunkies."

 

Horecava 2016 - Bakkerij van de (v)oorsprong

HorecavaBest of the PastComment

Op de Horecava is dit jaar opnieuw de Bakkerij van de (v)oorsprong te vinden. Het initiatief van onder meer het Bakery Institute biedt restaurateurs de mogelijkheid nieuwe inspiratie op te doen voor brood op de menukaart. Thema dit jaar is: Haver is hip!

In samenwerking met Draftsman interieur en Martijn van Velsen verzorgt Best of the Past dit jaar de industrieel vintage aankleding van de "Bakkerij van de (v)oorsprong". 

 Seasons

SeasonsBest of the PastComment

Home Stock Limited Editions is geen doorsnee winkel. Het is een inspiratieplek, waarbij alles wat je ziet te koop en betaalbaar is; van meubels tot vintage. download (1)Hierdoor wisselt het winkelbeeld continu en zijn er dagelijks nieuwe buitenkansjes op de kop te tikken!

Energie zit volgens de eigenaars in het zoeken. Het zoeken naar de balans, het balanceren op de grens. “Om niet te vallen moet je blijven bewegen, blijven zoeken” zeggen zij. Homestock is de winkel waar je precies vindt wat je zoekt maar ook precies dát waarvan je niet wist dat je het zocht totdat je het vond. Homestock is voortdurend op zoek. De saamhorigheid van het verschil. De gezamenlijkheid van het contrast 

Het is een unieke winkel waar het hele gezin met plezier naar toe gaat, je treft dan ook nooit wachtende mannen aan tegen de winkelpui. Homestock maakt een gewoon interieur bijzonder met robuuste meubels, verfijnd serviesgoed en grappige, mooie en kleurrijke accessoires voor elke ruimte van je huis.

Lees meer ...

 

King George wint Oscar eventsector

Design PharmacyBest of the PastComment

King George wint Oscar van de eventsector met 'The Design Pharmacy' waarvoor het gebruikt maakte van de industrieel vintage meubels en accessoires van Best of the Past

"Het Sint-Niklase interieurbureau King George heeft de Benelux Event Award 2015 gewonnen, zeg maar de Oscar van de eventsector. King George liet met het event 'The Design Pharmacy' iedereen achter zich, onder meer '25 jaar vtm', de opening van de Callebaut Chocolate Academy, de Grimbergen Experience en de Audi A3 Sportback-presentatie.

De jury prees de ongeziene vernieuwende belevingsingrediënten van het event, dat vorig jaar tijdens de Biënnale Interieur van Kortrijk te zien was. "Met de 'The Design Pharmacy' zorgden we voor een totaalbeleving in een leegstaand pand van 1.000 vierkante meter, samen met klanten als Niko, Allesi en Bulthaup. Drie etages kleedden we tot in de puntjes aan, met onder meer expositieruimtes, een geheime bar, een restaurant en belevingsplekken. We wilden de bezoekers vooral een medicijn bieden tegen het saaie alledaagse", aldus Joris Van Halle van King George.

Vorig jaar won King George in Londen ook al de meest prestigieuze award ter wereld voor winkelinrichting, de 'Word Retail Award'. Daarbij liet het winkels in wereldsteden achter zich, waaronder Oscar De La Renta (Londen), Max Mara (Milaan) en Galeries Lafayette (Peking)."

WE Fashion - Spring Collection 2015

WE FashionBest of the PastComment

DRESS UP THURSDAY WE FASHION MEN SS15

Het is moeilijk voor te stellen, maar niet zo lang geleden stond het dragen van een spijkerbroek of T-shirt naar kantoor nog gelijk aan het vragen om ontslag. Inmiddels gaat het er op de moderne werkvloer een stuk nonchalanter aan toe, en dat is goed nieuws. Het kantoor hoeft echt geen plek te zijn waar het woord mode niet lijkt te bestaan. Maar er is een verschil tussen je stropdas afdoen voor Casual Friday en eruit zien alsof je net een nacht hebt doorgehaald.

Dress Up Thursday – de tegenhanger van Casual Friday - is een vrolijk manifest dat stijl moet terugbrengen in de moderne werkweek. Na het obstakel dat woensdag heet en vóór de vrijdagse race naar de finishlijn, is Dress Up Thursday het ideale moment om eens flink uit te pakken.

Met het weekend dat om de hoek kijkt, maak je jezelf ready voor een spontane donderdagavond in de stad, een donderdag in de zon of een feestelijke donderdag op de rode loper. Het pak vormt het hoofdingrediënt van Dress Up Thursday bij de mannencollectie

Lees meer ...

 

Vintage gymtoestel voltige paard - Best of the Past Industrial Vintage

LINDA - Home Stock: een walhalla voor je portemonnee

LindaBest of the PastComment

Tessa "Het rondtrekkende mini-warenhuis ‘Home Stock Limited Editions’ in Haarlem wil je niet missen. Je vindt er elke dag nieuwe meubels, sieraden of mode-items voor een bijzonder betaalbare prijs. Er is altijd wel iets wat bij je past."

Voor ieder wat wils
Met de 1500 vierkante meter die volgestouwd staan met vintage spullen, verveel je je beslist niet snel. Merken als Zuiver, VTwonen, Woood, Best of the Past zijn bijvoorbeeld in te winkel te scoren voor een prikkie. Helemaal goed nieuws: het assortiment is vanaf nu uitgebreid met fijne labels als Dutchbone, 1000Graden, À La, Ixxi en Aoké. Kortom – een heerlijke mix aan bekende namen en tweedehandsspullen. Op alle items staat een nummer dat je vertelt hoeveel er van zijn gemaakt. Weet je meteen hoe origineel je bent.

Inspiratieplek
Daarnaast kun je wellicht wat levenslessen leren tijdens je bezoek. Van alle poëtische teksten aan de muur steekt iedereen geheid wat op. Deze mysterieuze zinnen verhullen de verhalen achter de producten en zetten je ongetwijfeld aan het denken."

Lees meer...

 

 

Originele vintage 6-deurs boekenkast uit een oude schoolbibliotheek met industriële fabriekslampen. Stalen werkbank van 4 meter lang, gebruikt als toonbank met daaronder industrieel vintage nachtkastjes. Links een Russische koelkast uit 1960 

Stoere industrieel vintage locker kast

Oude houten kratjes gebruikt voor groente, fruit en wijn

Vintage Franse koffers als decoratie

Woood brochure 2015

WooodBest of the PastComment

Voor de nieuwe brochure van Woood (collectie 2015) is Best of the Past - Industrial Vintage benaderd om diverse decoratieve vintage items te leveren voor de fotoshoots. Voor de shoots werden onze originele vintage letters uit een oude garage, een botanische plaat uit 1880, vintage kapstok, army green metalen kisten, franse oestermand, vintage houten peddels, lijnolievat en klein decoratief materiaal gebruikt voor een geleefde, stoere vintage look. De nieuwe collectie is tijdens de IMM Cologne (19-24jan) 2015 gepresenteerd aan een groot internationaal publiek. 

 

 

Industrieel vintage reclameletters van een oude Franse garage en een botanische plaat uit 1880

Foto: Woood

 

Industrieel vintage operatielamp en legerkistje 

Foto: Woood


Industrieel vintage roeispanen en EHBO tas

Foto: Woood

Industrieel vintage lijnolievat, Franse oestermand, garenklossen, fotocamera en EHBO koffertje 

Foto: Woood

 

Benieuwd naar de volledige collectie? Kijk dan in de nieuwe Woood brochure.

VT Wonen, Januari 2015

VT WonenBest of the PastComment

In de rubriek 'Favorieten' / We love van VTWONEN staat weer een mooie verwijzing naar Homestock waar Best of the Past de industrieel vintage meubels & accessoires verzorgt. Superleuk woonwinkelconcept waar wij graag deel van uitmaken! Nieuwtje: Homestock zou Homestock niet zijn als de inrichting niet weer flink onder handen zou worden genomen...zeer binnenkort een weer totaal nieuwe look van de shop in hartje centrum van prachtig Haarlem!

Homestock in twee zinnen? 'Inspiratiewinkel voor meubels en mode, plus de accessoires die daar net even een gekke twist aan geven. We verkopen zowel nieuwe als opgeknapte vintage spullen.'(...) Vanwaar dit concept? 'We wilden eens wat groter dromen, uit de comfortzone treden en het traditionele ondernemerschap op zijn kop zetten. Het voelt goed!'

101 Woonideeen, Januari 2015

101 WoonideeenBest of the PastComment

Begin dit jaar verscheen het laatste nummer van 101 Woonideeën. Helaas houdt het blad na 14 mooie jaren op te bestaan. In het laatste nummer wordt nog een keer groots uitgepakt. De redactie van 101 Woonideeën neemt afscheid in stijl, met een workshop bij Loods 5. Best of the Past verzorgde een groot aantal industrieel vintage meubels en accessoires voor de aankleding.  

Vintage schoolplaat "Elektriciteit"

Industrieel vintage locker in mooie pistache-groene pastel kleur 

The Design Pharmacy - A cure for the ordinary

Design PharmacyBest of the PastComment

Tijdens Interieur 2014 in Kortrijk openen verschillende designmerken de Design Pharmacy .In de vroegere gebouwen van de Apothekersvereniging van Kortrijk zorgen designbrands als Modular Lighting Instruments, BuzziSpace, Niko, Alessi, Ntgrate, bulthaup & King George voor een totaalbeleving voor zowel de bezoekers, pers als professionals.

Foto: Tom Cole / Woonblog.be 

Foto: Tom Cole / Woonblog.be 

The Design Pharmacy is een pop-upplek van 1000 m2 waar zowel een restaurant als ‘Pharmacy Bar’ zullen gevestigd zijn en waar de verschillende ruimtes van het pand worden aangekleed in verschillende thematische settings. Elke kamer toont een remedie tegen het alledaagse. Alessi toont op deze locatie een overzichtsexpo en ook BuzziSpace zal de heruitgegeven modellen van het Engelse Race Furniture voor het eerst aan het publiek tonen.

In samenwerking met King George - the mad creative agency helpt Best of the Past bij de aankleding van de ruimtes met originele vintage dokterskasten,  apothekerskasten, ziekenhuistafels, instrumententafels, apothekerspotten en vele accessoires. Een supergave combinatie van authentiek vintage en strak design. 

Lees meer...


 

Vintage medicijnkasten gebruikt voor de aankleding van de bulthaup stand

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Vintage dokterskasten in 'oude' praktijk

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Vintage medicijnkasten in rariteitenkabinet

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

Foto: King George - the mad creative agency

SBS6 VT Wonen - Weer verliefd op je huis

SBS6 VT WonenBest of the PastComment

Elke week gaan Viktor Brand en de stylisten de uitdaging aan om de bewoners weer verliefd te laten worden op hun huis. De liefde voor hun woning is bekoeld, omdat de woonsmaak van het stel behoorlijk uit elkaar ligt, met als gevolg een compromis. De VT Wonen stylist kijkt met een frisse blik naar de woning en zorgt er samen met Viktor voor dat de verschillende woonstijlen weer op een lijn komen.

Tijdens het programma gaan de bewoners naar Loods 5 om inspiratie op te doen. In elke aflevering zijn de vintage meubels, lampen en accessoires van Best of the Past te zien! 

In uitzending 4 van zondag 19 oktober kiest het stel ieder een kast voor de inrichting van hun woning. Sacha kiest een oude bakkerskast uit een Franse bakkerij en Miriam kiest een stoere industriële locker uit een Franse werkplaats. Beide kasten zijn afkomstig van Best of the Past! 

Bekijk hier de uitzending

 

Inspiratiekamer met industrieel vintage werktafel en lederen koffers

Inspiratiekamer met gezandstraalde vintage locker

Vintage Franse bakkerskast

Vintage Franse locker

Sacha en Miriam presenteren de door hun uitgekozen vintage kasten

RTL4 Koffietijd, najaar 2014

RTL4 KoffietijdBest of the PastComment

Voor het nieuwe seizoen van RTL4's Koffietijd richt styliste Yvet van Riek in samenwerking met Loods 5 de studio in. Ook dit jaar wordt weer een aantal industrieel vintage meubels en accessoires van Best of the Past - industrial vintage gebruikt voor de aankleding, zoals bijvoorbeeld een originele dubbeldeurs dokterskast uit de jaren '60 

Bekijk hier het filmpje waarin Yvet uitlegt hoe ze te werk gaat bij het inrichten van de studio

Foto: RTL Koffietijd

Foto: RTL Koffietijd

Foto: RTL Koffietijd

Foto: RTL Koffietijd

Grand Opening: Home Stock Limited Editions

HRLM onlineBest of the PastComment

HRLM - Haarlemse stadsglossy

Het rondtrekkende Home Stock Limited Editions is geen doorsnee winkel. Het is een inspiratieplek, waarbij alles wat je ziet te koop en betaalbaar is; van meubels tot mode. Hierdoor wisselt het winkelbeeld continu en zijn er dagelijks nieuwe buitenkansjes op de kop te tikken!

Foto: Home Stock Limited Editions

Foto: Home Stock Limited Editions


Opvallende winkel
De winkel opent op zaterdag 30 augustus haar deuren en zorgt voor drie maanden reuring aan Drossestraat 7 in het Raaksgebied. Het pand waar voorheen de Block zat is compleet omgetoverd tot stijlvolle locatie, waarbij poëtische teksten in de winkel de verhalen achter de producten onthullen. Het doel is om uiteindelijk 29 winkels te openen die allemaal tijdelijk van aard zijn. Home Stock Limited EditionsHaarlem is het eerste filiaal naar dit verrassende concept. Vandaar de 1/29 in het logo voor het Haarlemse filiaal.

Op de kaart
Bedenkers en initiatiefnemers zijn Haarlemmers Wouter Boon en Sita Baarsma. Wouter werkt al meer dan vijftien jaar in de meubelbranche, waardoor hij een uitgebreid netwerk heeft opgebouwd. Hij weet zijn veelzijdige winkel als geen ander op de kaart te zetten. Sita is daarnaast de drijvende kracht achter de schermen. Ze kent vanuit haar werk als salesmanager bij de HRLM Haarlemse stadsglossy de stad en haar inwoners goed. Hierdoor kent ze het huidige winkelaanbod en weet ze waar nog ruimte voor is. “Ik denk echt dat dit een winkelconcept is waar we steeds meer naartoe gaan”, vertelt ze enthousiast. “We delen de winkelruimte en bieden scherp geprijsde en unieke producten, waarmee we voor onszelf, zakelijke partners en natuurlijk onze klanten unieke kansen creëren.”

Perfectie van imperfectie
Wouter en Sita delen de winkelruimte met verschillende verkopers die met hun producten goed aansluiten op hun ideeën. “We laten graag de perfectie van imperfectie zien; wat de één bijvoorbeeld als gewoon schoolbankje beschouwt is voor een ander misschien wel een eyecatcher voor in de woonkamer! Naast eigentijdse meubels van de merken Zuiver, Woood en VT wonen verkopen we daarom ook industrieel vintage zoals een honderd jaar oud krijtbord of een bok die in een gymzaal heeft gestaan.” Daarnaast verkopen ze keukenaccessoires, mode van bijzondere merken en dingen als schilderijen en opgeknapte pc’s. Kortom, het assortiment van Home Stock Limited Editions is niet in een hokje te plaatsen en daarmee zeer inspirerend!


Kom zaterdag 30 augustus van 10.00 - 17.00 uur langs bij de Grand Opening en laat u verrassen door de speciale openingsactie!

Openingstijden: woensdag t/m zondag 10.00 - 17.30
Meer informatie: www.homestock.nl