Best of the Past - Industrial vintage

Industrieel vintage meubels, lampen en woonaccessoires

Urban Moms

Urban momsBest of the PastComment

"A great new hotshop in Eindhoven; conceptstore Homestock! This summer the 2nd store of this great concept opened on the new Emmasingel, and 27 others are supposed to follow. The 1st store is in Haarlem. All Homestock stores are temporary and sell limited editions of all kinds of products; furniture, accessories and (kids)fashion. It’s great to walk around and look for nice items for a good price. Because there are only a few of an item, the collection changes constantly and there’s always something new."

Lees meer...

 


Little Mohn

Little MohnBest of the PastComment

"Homestock Limited Editions is bedoeld om in 29 pop-up stores de meest inspirerende interieurproducten aan de man te brengen. Het eerste filiaal werd eind augustus 2014 in Haarlem geopend en sinds deze zomer is Homestock Eindhoven een feit.
  
Wat maakt Home Stock Eindhoven speciaal? Naast de uiterst vriendelijke medewerkers? Of de gezellige, warme sfeer die er elke keer opnieuw heerst? Naast een subliem aanbod van merken zoals vtwonen, Piet Hein Eek, Be Pure Home en Dutchbone kun je in de winkel ook unieke vintage vondsten vinden. Limited Editions met een mooie oorsprong. Denk hierbij aan oude krukken, kisten of vloerkleden in beperkte voorraad. Zo heb ik er een stoer metalen kastje gekocht dat zijn roots vond in een oud militair hospitaal. Alle Limited Editions zijn voorzien van een label waarop te lezen is hoeveel van dit product er door Homestock gekocht zijn en hoeveelste product in de serie je voor je hebt. Je haalt dus echt iets unieks met een mooi verhaal in huis! 
  
De winkel biedt niet alleen producten aan. Het nodigt echt uit tot ronddwalen. Je kunt meerdere malen door het pand lopen en toch elke keer weer iets nieuws zien. En het maakt niet uit dat je er hebberig van wordt: De prijsjes zijn alleraardigst! Bij een bezoekje aan Eindhoven is deze winkel zeker een must. Parkeer dan wel even in de buurt bij de Mathildelaan. Scheelt weer rondsjouwen met meubilair ;)  "

Lees meer ...

 


Twinterior

TwinteriorBest of the PastComment

"A week ago I had to do a quick pickup in the city Eindhoven. As expected, this "quick" pickup turned out into a bit of shopping time pour moi. As I was actually walking back to my car I came across a new shop in town, Homestock limited editions. 


They've actually been in Eindhoven for half a year, so the store is getting settled in the Nieuwe Emmasingel.  Homestock isn't your usual kind of store, it's a place to be inspired (which I definitely was) where everything you see is for sale and reasonably priced. Their products range from fashion to interior decorations and the collection is constantly updated with new gems.  Because of this, their stores also change continuously and each time you enter the store, is a new chance of finding something unique. 

As I wondered around the store, I was amazed by the collection and my wishlist grew longer and longer. From industrial lamps to couches to glass photoframes, everything was just lovely. The ladies from the store were very helpful and nice as well, which makes this also definitely a store to visit! I could just retain myself from buying a very cute sheep rug and promised myself I would definitely return."

Lees meer ...

Fab 040

FAB 040Best of the PastComment

"De Nieuwe Emmasingel is nog niet echt ontdekt als winkelstraat. Dat is jammer want er zitten hele leuke winkels! Een voorbeeld hiervan is Home Stock limited editions. Een winkel waar ik gemakkelijk een uur kan rondneuzen :).
 
Ze verkopen hier meubels, keukengerei, kinderspulletjes, vintage items, vanalles eigenlijk! De combinatie van vintage en design ben ik erg van. Als je van een bohemian interieur houdt zit je hier goed. Maar ook zijn er gave industriële items te vinden. Dit is zo'n winkel waar je bij ieder bezoek wel met iets naar buiten loopt. 
 
'Limited editions' omdat ze die dus ook verkopen. Sommige artikelen zijn genummerd, deze zijn er in gelimiteerde oplage. Dit is dus je kans om een uniek exemplaar te scoren. De winkel zelf is ook genummerd. Home Stock heeft als doel om 29 winkels te openen. Eindhoven is de tweede op rij, naast Haarlem, nummer 2/29 dus."

Lees meer ...

 


Lot & Ses

Lot & SesBest of the PastComment

"Ken je dat gevoel dat je een nieuwe winkel hebt ontdekt en zo enthousiast bent dat je het tegen iedereen wilt vertellen die je tegen komt. Dit hebben wij met Home Stock. Het rondtrekkende Home Stock Limited Editions is geen doorsnee winkel. Het is een inspiratieplek, waarbij alles wat je ziet te koop en betaalbaar is; van meubels tot mode. Je ziet er super stijlvolle hoekjes met een mix van vintage en industriële spullen en inspiratie wanden met allemaal foto’s aan de muur. Op de grond liggen hippe bohemian vloerkleden waar we heel blij van worden!

Het leuke van de spullen die er verkocht worden is dat er twee nummers op staan. Het eerste nummer is het artikel nummer. En het tweede nummer staat voor het aantal exemplaren dat er van zijn. Super leuk bedacht vinden wij zo weet je dat je een uniek item hebt als er maar vijf van zijn! Ze hebben veel limited editions, dit maakt het ook dat de winkel er elke keer weer totaal anders uit ziet. Daarnaast hebben ze veel producten die je zelf kan samen stellen, zoals je eigen bank of lamp. Je kan dan dus je eigen unieke product samenstellen. Hoe leuk is dat!"

Lees meer ...

 


The girls behind the camera

Girls behind the cameraBest of the PastComment

"Afgelopen juli opende er een nieuwe winkel in Eindhoven; Home Stock Limited Editions, een toffe winkel die met name woonspullen verkoopt. Het is de tweede vestiging van de winkel en uiteindelijk is het de bedoeling dat er 29 vestigingen geopend zullen worden. De winkels zullen allemaal van tijdelijke aard zijn. Zelf vond ik deze winkel heel erg vernieuwend, je voelt namelijk meteen dat je niet een standaard woonwinkel binnenloopt. Ook staan er veel grappige/inspirerende teksten op de muren. Home Stock verkoopt niet alleen spullen voor in huis, ook kun je er bijvoorbeeld kleding en plantjes kopen. De winkel is dus niet zomaar in een hokje te plaatsen. Nieuwsgierig geworden? Ik maakte natuurlijk foto’s voor jullie!"

 

& Stijl

& StijlBest of the PastComment

"Homestock in Haarlem: what a lovely store! All new and some vintage products. And all very nice if you have kind of a budget for your home, like me. It's very reasonably priced! I like that! They've opened a second floor now, with just more of the good stuff! 

[...] I also found a real cool vintage army stool from the vintage brand: Best of the Past. I use it as a sidetable now. 

Homestock is a real asset for the city centre of Haarlem. There's a parking spot (De Raaks) very nearby, so you can stall all your findings in the car immediately. Very handy if you're here for a short city trip!"

Lees meer...

 
Homestock-Haarlem.JPG

Enjoy the good life

Enjoy the good lifeBest of the PastComment

"Een paar weken geleden was ik een dagje naar Haarlem. Eigenlijk ben ik niet zo’n shopfreak maar deze dag was helemaal op mijn lijf geschreven want ik heb samen met een gezellige vriendin de straatjes van Haarlem afgestruind en heb heel wat leuke winkels ontdekt die ik graag met jullie deel.

Vintage TV uit de DDR, geproduceerd in 1962

Ik heb zoveel leuke shop- en hotspots ontdekt dat ik mijn ontdekkingen ga verdelen over meerder blogposts. Vandaag terechte aandacht voor Home Stock Limited Editions. Wat een gave winkel is dit! Een mustsee voor iedereen met een beetje interesse voor interieur.

Het pand is mega groot maar toch heeft het een heel intieme sfeer. Er is zoveel te zien! Er zijn mooie woonsettings gecreëerd in heel verschillende stijlen. In de hele ruimte vind je leuke hoekjes, grappige spreuken en zoveel leuke artikelen waarvan een hoop met een hoge ‘weet je nog’ factor. De Industriële Vintage stijl voert hier de boventoon. Een stijl die mij heel erg aanspreekt. Ik heb eindeloos door de winkel gedwaald en ik weet zeker dat ik nog niet alles heb gezien.

Home Stock heeft wel een website met impressies maar verkoopt de artikelen niet online. En als je iets ziet dat je leuk vindt koop het dan want voor je het weet is het weg. Alles is zo uniek dat er meestal maar één exemplaar van is..."

Lees meer...

 

Originele vintage kast met letterbakken, afkomstig uit een Belgische drukkerij. Aan de stalen kapstokken hangen vintage EHBO tassen.

Industrieel vintage locker kast, met industriële fabriekslampen op een medische tafel en een oude EHBO koffer. Op de voorgrond een vintage baby badje op een pastel roze onderstel.

Originele industrieel vintage locker kasten met daarop diverse modellen Franse koffertjes.

Verzameling vintage wekkers als decoratie

Diverse modellen vintage schoolstoelen en lessenaars in een klaslokaaltje. Aan de muur gangen originele Franse landkaarten (carte d'ecole) in mooie pastel kleuren. 

Hangend medicijnkastje op een oude industrieel vintage werkbank met mooi mint groene patina

Vintage garenklossen, beschikbaar in alle kleuren van de regenboog

Vintage lessenaar gebruikt als side table met daaronder een stalen legerkist als ideale opberger

Vintage nachtkastjes en houten kratjes

Stijlvol styling

Stijlvol stylingBest of the PastComment

"Heb jij een kleine 'sluipschutter' thuis? Dan maak jij je kids vast heel blij met een stoere legerkamer. En de juiste styling en camouflage kleuren wordt deze kamer een waar avontuur voor je kleine soldaat in de dop. Bij de Woonfabriek zag ik deze stoere meubels en woonaccessoires in leger stijl wat mij inspireerde tot het schrijven van deze blogspot." Lees meer...

Vintage Tubax lessenaar en leger EHBO kisten

Foto: Stijlvol styling

Foto: Stijlvol styling

Vintage wandkaart Belgie

Foto: Stijlvol styling

Foto: Stijlvol styling

Vintage locker, lampen en doktersweegschaal

Foto: Stijlvol styling

Foto: Stijlvol styling

Show home

Show homeBest of the PastComment

"Een druilerige maandag in Zaandam. Een mooi moment voor een bezoekje aan Loods 5. Een ‘bezoekje’ werd een uitgebreid bezoek. Wat is er veel te zien bij Loods 5. Twee uur ronddolen in dit woonparadijs is zo voorbij." Lees meer...

 

Vintage afdeling Loods 5 Zaandam

Foto: Show home

Foto: Show home

Vintage Franse lessenaar en schoolplaten

Foto: Show home

Foto: Show home

Vintage ledikant

Foto: Show home

Foto: Show home

Stijlidee

StijlideeBest of the PastComment

"Vorige week ging ik een dagje woonshoppen bij Loods 5 in Zaandam. Loods 5 is een unieke Nederlandse lifestyle woonformule en heeft 2 vestigingen in Nederland: in Zaandam en in Sliedrecht. Loods 5 is een enorm grote woonwinkel, gevuld met alles op het gebied van het leuk inrichten en aankleden van je huis..." Lees meer

Vintage schoolplaat 'In de Noordzee'

Foto: Stijlidee

Foto: Stijlidee

Vintage letters van een Franse garage (GARAGE MODERNE)

Foto: Stijlidee

Foto: Stijlidee

Vintage garenklossen in oude magazijnbak

Foto: Stijlidee

Foto: Stijlidee

Trend crush

Trend crushBest of the PastComment

The Top 10 Interior Shops in Amsterdam  "I went to Zaandam to have a look at Loods5. I was there for 3 hours by myself and i didnt even see the whole super-mega-Shop!  I guess you could spend a whole day there shopping lots of things. You can see hundreds of different styles (industrial, shabby chic, vintage, country home, african, alpin-mountain-style…)" Lees meer...

Foto: Trend crush

Foto: Trend crush

Sophie Sweet Vintage

Sophie sweet vintageBest of the PastComment

"Al eerder schreef ik over Loods 5 (het is dan ook één van mijn favoriete woonwinkels) en ik moet jullie gewoon wat foto's laten zien van mijn laatste bezoek! In Sliedrecht is er namelijk een grote afdeling vol met vintage meubels. Denk aan ijzeren medicijnkasten uit Frankrijk, houten banken uit Zweden, mooie industriële lampen, nostalgische schoolplaten en meer van dat moois. Ik heb wat foto's gemaakt met mijn telefoon. Niet de beste kwaliteit, maar ik kon jullie al dat leuks toch niet onthouden?" Lees meer...

Foto: Sophie sweet vintage

Foto: Sophie sweet vintage

Vintage afdeling Loods 5 Sliedrecht

Foto: Sophie sweet vintage

Foto: Sophie sweet vintage

Interieur design by Nicole & Fleur

Interieur designBest of the PastComment

"Wat een heerlijke winkel. LOODS 5 in Zaandam is extra groot en net gerestyled. Een echte aanrader als je van woonwinkelen houdt. [...] Het leuke is dat je voor allerlei woonstijlen kunt shoppen. Van strak design tot aan vintage, van zwart wit tot aan multi color, van modern tot klassiek, ethnic vives, heel naturel, binnen en buiten… Ze hebben alles! Je kan dus je complete interieur in 1 keer shoppen!" Lees meer...

 

Vintage dokterskast 

Foto: Interieur design by Nicole & Fleur

Foto: Interieur design by Nicole & Fleur

Vintage dubbeldeurs dokterskast en nachtkastje

Foto: Interieur design by Nicole & Fleur

Foto: Interieur design by Nicole & Fleur

LIVlicious Interieurstyling

Best of the PastComment

"Vandaag weer sinds een halfjaar naar Loods5 Zaandam geweest en wat een verrassing! Een nieuwe indeling, nieuwe afdelingen en natuurlijk nieuwe producten.
De grootse verassing kwam boven, een vintage afdeling, ja echt! Bomvol leuke kastjes, trappen, weegschalen en ja... ook mijn gym-trauma het paard en de bok. Ik heb nog even overwogen om ze mee te nemen en hen een trauma te bezorgen maar gezien de ruimte in m'n auto toch maar niet gedaan ;-) Ja het is leuk om zelf markten en winkels af te struinen opzoek naar dat ene kastje maar dit is ook zeker een kijkje waard!"
Lees meer...

 

Vintage afdeling Loods 5 Zaandam

Foto:  LIVlicious Interieurstyling

Foto:  LIVlicious Interieurstyling

Vintage werkplaatstrap, locker en dokterskast

Foto:  LIVlicious Interieurstyling

Foto:  LIVlicious Interieurstyling

Vintage locker, archiefkast en botanische platen

Foto:    LIVlicious Interieurstyling

Foto:  LIVlicious Interieurstyling

Vintage schoolstoeltje

Foto:    LIVlicious Interieurstyling

Foto:  LIVlicious Interieurstyling

Vintage hangend medicijnkastje

Foto:    LIVlicious Interieurstyling

Foto:  LIVlicious Interieurstyling

Vintage koffiebonenmaler en magazijnbak

Foto:    LIVlicious Interieurstyling

Foto:  LIVlicious Interieurstyling

Worldly Treasury

Worldly treasuryBest of the PastComment

"Loods 5 is al járen een super populaire woonwinkel. Ik kom er dan ook heel graag, al is het maar voor een inspiratierondje. Toen ik er onlangs even langs ging werd ik blij verrast door de compleet nieuwe vintageafdeling in de vestiging in Zaandam. 

De 1e etage is omgetoverd in een afdeling vol schatten uit het verleden. Van meubels als oude schoolbanken tot fabriekslampen en botanische posters. Allemaal heerlijk verweerd, ruig en doorleefd. Wekelijks komt er een nieuwe aanvoer binnen van bijzondere vintage items uit alle hoeken van Europa."

 

Vintage afdeling Loods 5 Zaandam

Foto: Worldly treasury

Foto: Worldly treasury

Foto: Wordly treasury

Foto: Wordly treasury

Vintage fabriekslampen en oestermanden

Foto: Worldly treasury

Foto: Worldly treasury

Vintage werkbank, spuitwaterflessen en fabriekslampen

Foto: Worldly treasury

Foto: Worldly treasury

Vintage nachtkastjes, fabriekslamp en camera's

Foto"Worldly treasury

Foto"Worldly treasury

Mliees

MlieesBest of the PastComment

"Het is alweer een tijdje geleden dat ik een bezoekje bracht aan de enorme woonwinkel Loods 5 in Zaandam. Ik las er zo vaak over in mijn favoriete tijdschriften en volg de winkel al een tijd op Twitter. Omdat ik onderweg naar stage elke dag langs Zaandam kwam besloot ik op een vrije dag het woonwalhalla eens zelf te bekijken. Ik had m’n camera helaas niet mee, maar maakte wel wat foto’s met m’n iPhone. Dan heb je toch een indruk! ;) Maar als je echt van interieur houdt moet je er zeker zelf een keer een kijkje gaan nemen!" Lees meer...

 

Vintage dokterskast, Berkel weegschaal en schoolstoeltje 

Foto: Mliees

Foto: Mliees

Vintage enkeldeurs dokterskast, werkbank en nachtkastje 

Foto: Mliees

Foto: Mliees

Vintage locker

Foto: Mliees

Foto: Mliees

RAFA kids

RAFA kidsBest of the PastComment

"Yesterday we went to Loods 5 in Sliedrecht. It is a big interior design shop, which has a mix of different brands in one place. The concept is to give small and big companies, a space to show their products, and people can take them home directly. I was surprised to see a vintage corner out there." Lees meer...

Vintage schoolplaten en wandkaarten

Vintage fabriekskrukken en flessenrek

Foto: RAFA kids

Foto: RAFA kids

Vintage kinderbureautje

Foto: RAFA kids

Foto: RAFA kids